HOME aamenu ☰ MENU
Arnhem,  30-11-23  auteur: SOS Pallas 2 team

SOS: Ook als gast pakt Pallas 2 de punten tegen ASV

Nadat thuis het Arnhemse ASV 7 was verslagen, was de uitwedstrijd tegen hun 6e ook een triomf. Met de uitslag 2 - 4 togen we rond middernacht huiswaarts.

Zoals gebruikelijk staan onder de foto de persoonlijke wedstrijdnoten.

Nijvere houtbewerking zorgde voor een leuke uitstraling

Bord 1: Gorrit Smit
Was zijn aanval op mijn majesteit sterker dan mijn aanval op de zijde van de vorstin?
Deze vraag speelde een groot deel van de partij.
Ik leek zijn aanval te kunnen keepen en dacht zelf een fraaie vrijpion op de b-lijn te kunnen creëren.
De partij nam een voor mij onverwachte wending. Een Paardoffer van de overzijde maakte mij wat ongerust. Weliswaar had ik het Loperpaar en Dame tegen 2 Torens en een Paard voor de tegenstander, maar daar had hij ook nog 3 fraaie pionnen bij.
Hij ging hier wat onzorgvuldig mee om en na wat pionnen-gesnoep, een penning van mijn kant en een misgreep van hem, was het punt in de pocket.

Bord 2: Henk van der Tol
Ik kwam iets minder te staan na de opening. Mijn tegenstander had de goede loper en ik de slechte.
Maar omdat de paarden van het bord waren en verder alles gesloten was, zat er voor mijn tegenstander niet meer in dan remise.

Bord 3: Harmke Luijting
Door de lichte vrieskou naar het nabij gelegen Arnhem voor de partij tegen ASV6. Waar we warm verwelkomd werden door een behoorlijk aantal schakers en voorzitter Erik Wille.
Mijn partij ging gelijk op, ik kreeg rond half 11, met een lichte voorsprong, een nog 15 minuten te spelen, een remise aanbod, echter ik speelde stoïcijns door.
Doorspelen en winnen was de gedachte. Nadat ik een pion op de a-lijn verloor, de Dames van het bord waren, deed ik zelf een remise aanbod, dat in eerste instantie werd afgewezen maar later werd overeengekomen.
Een mooie spannende partij, schaakavond, en terechte uitslag.

Bord 4: Paul Peters
Mijn partij ging wat stroef deze keer. In het begin kreeg ik een gratis centrumpion. Op dat moment ging ik twijfelen tussen tactisch verder of om af te wikkelen naar een gewonnen eindspel. Ik koos voor het laatste..
Was secuur spelen, maar op het laatst bleven nog de pionnen over en op het moment dat de tegenstander zijn dame kon halen, stond hij mat op de laatste rij door 2 pionnen.

Bord 5: Koen Wansink

Bord 6: Simon Kok
Op een mooie winterdag naar Arnhem getogen om ASV 6 te overwinnen.
Nu mijn tegenstander met e4 opende kon ik de verleiding niet weerstaan om mijn zwarte leeuw op hem los te laten. ( geprikkeld door het verslag van het knsb team afgelopen week. Vorige donderdag had ik het er nog over met de Ruud en Max M. dat het soms zo lastig is om er door te komen met de aanval op de koningsvleugel in de zwarte leeuw. Maar eigenwijs als ik ben en omdat ik een uitdaging niet uit de weg ga... )
En zo geschiedde, mijn tegenstander verdedigde zich uitermate effectief maar daardoor had hij zelf ook geen slagkracht voor een tegenaanval. Ik kreeg zodoende ruim tijd om al mijn stukken in de aanslag te brengen voor een overrompelende aanval met dubbele torens en een batterij op de in een hoek gedreven koning op h1. Na 34 zetten gaf hij op.